Kertépítés, tóépítés Budapesten és környékén díjtalan helyszíni felméréssel

Aesculus kertészet központi e-mail cím: info@toepites.hu

Szakértőnk, Tóth Zoltán hétköznap 9-19h között fogadja hívását: +36 20 981 6810
kertépítés - kertgondozás - kerti tó építése témakörökben

Kertépítés

Kertépítés, kerttervezés

Kerttervezés során figyelembe kell vanni a hely adottásgait és a tulajdonos elképezéseitNincs két egyforma kert, hiszen nincs két egyforma kerttulajdonos sem. Van, aki buja virágoskertre vágyik, mások az ápolt gyepet részesítik inkább előnyben; van, aki legszívesebben reggeltől estig növényei között tenne-venne, és van, aki minél kevesebb beavatkozással szeretne pihentető zöldet a ház köré, ahol jólesik esténként vagy hétvégén megpihenni.

 

Mi azért dolgozunk, hogy Ön is minél többet és minél szívesebben tartózkodjon kertjében.

Legyen szó egy új kert építéséről, egy régi kert vagy kertrészlet átépítéséről, felújításáról, minden kertépítési munkára tudunk megoldást kínálni.

 

A kertépítés során két dologból kell kiindulnunk: az egyik a rendelkezésre álló terület mérete és adottságai, másrészt a tulajdonosok elképzelései, igényei.


Hogy mit lehet kialakítani egy kertben, azt meghatározza a telek mérete és fekvése:

 

Lejtős telek: sziklakert a rézsűbenKerttervezés során végig kell gondolni:

 • milyen fekvésű a terület, mikor és mennyi napot kap, mennyire árnyékolják a telken lévő vagy szomszédos épületek, fák?
 • milyen a jelenlegi növényzet, és mit szeretnénk ebből megtartani?
 • milyenek a domborzati viszonyok? lejtős terepen teraszok, lépcsők, rézsűk kialakítása szükséges, de előfordulhat az is, hogy a terület mély fekvésű, és még fel kell tölteni.
 • van-e szükség talajjavításra? A szervesanyag-utánpótlásra a díszkertekben is szükség van, de például kötött tajalú kertekben füvesítés előtt javasoljuk homok bekeverését a felső talajréteg lazítása céljából. Vannak növények, amelyek kifejezetten meszes vagy savanyú talajt igényelnek.
 • mennyire hozzáférhető a terep? Erre sokszor nem is gondolunk, de ha például úgy épült a ház, hogy a hátsó kertrészbe nem lehet géppel bemenni (mondjuk egy kerti tó medrének kiásása, vagy lejtős terep rendezése céljából), az mindenképpen megnehezíti a kertépítést.

Ön mire használná a kertjét?

 

Kertünk mérete, szokásaink, kertészkedési hajlandóságunk, ízlésünk és még sok minden más befolyásolja, hogy milyen kertet szeretnénk. Ez a kerttervezés másik fő kiindulási pontja: figyelembe kell vennünk a tulajdonod igényeit, életstílusát.

Hiszen annyi mindent lehet csinálni egy jól kialakított kertben:


  • Baráti beszélgetések színhelye lehet a kerti sütőhelyMindenekelőtt, szeretnénk szép környezetben megpihenni, olvasgatni, beszélgetni, enni-inni... Ehhez szükségünk lesz egy teraszra, vagy egy kerti sütőhelyre, hozzá kapcsolódó kerti bútorokra. Gondoljunk a nap elleni védekezésre is: az árnyékot biztosíthatjuk megfelelően kiválasztott fák ültetésével, építhetünk pergolát, amelyre kúszónövényeket futtatunk, felállíthatunk napernyőket vagy napvitorlákat.
  • Amit magunk körül látni szeretnénk: virágágyásokat, amelyekben folyamatosan virít néhány látványos egynyári vagy évelő, fákat, bokrokat, sziklakertet, ápolt gyepet. A víz megnyugtató látványa, a tópartok hangulata otthonunkban is megvalósítható: egy kisebb (vagy nagyobb) kerti tó építésével igazi oázist varázsolhatunk kertünkbe.

Nemcsak tujából ültethetünk sövényt

 • Ha gyerekek is vannak a családban, alakítsunk ki nekik játszósarkot. A homokozó, hinta, mászóka, csúszda a kisebb gyerekek kedvence, a nagyobbak pedig örülnek egy füves vagy megfelelő burkolattal ellátott helyen felszerelt kosárpalánknak vagy focikapunak. A biztonságosan kialakított fürdőtó az egész család kedvence lehet.
 • A kíváncsi tekintetek elől óvnak a sövények. Ezeket gyakran a kerítés mellé ültetni, de fel lehet használni őket arra is, hogy a kert egyes részeit elválasszuk egymástól.
 • A kertben azonban nem csak pihenni lehet :). Ha szívesen kertészkedünk, alakítsunk ki egy kis haszonkertet, zöldséges ágyásokkal, gyümölcsfákkal. A haszonnövények esztétikusan beilleszthető a pihenőrkert egészébe, gondoljunk például a sziklakertbe ültetett fűszernövényekre.
 • Ha nem tartozik a házhoz garázs, akkor a kertben kell megoldani a család vagy a vendégek járműveinek parkolását. A parkolóhelyek kialakítása teherbíró alapozást igényel.
 • A lejtős kertekben lépcsők, teraszok, támfalak építése szükséges a terület ésszerű tagolásához.
 • Hangulatos esti világítás a kerti tó körülA kerti utak burkolata sokféle lehet, az egyszerű ösvényektől a murvázott utakon át a különféle díszburkolatokig.
 • Ha este is közlekedünk, vagy szeretnénk sötétedés után is használni a kert egy részét, gondoskodnunk kell a kerti világításról.
 • Növényeink, pázsitunk egészséges fejlődéséhez sok vízre van szükség (erről itt olvashat bővebben). Félautomata, automata öntözőrendszerekkel gondoskodhatunk arról, hogy kertünkben minden növény elegendő vizet kapjon. Arra is tudunk megoldást, hogyan lehet a vízzel takarékoskodni.
Gondolja végig, mire lenne szükség az Ön kertjében, és kérjen tanácsot szakértőnktől!

Gyakorlott, szakértő csapatunk a felsorolt területek mindegyikének tervezésére és kivitelezésére vállalkozik.

Ugrás fel

Az AESCULUS tanácsadó válaszol

Önnek miben tudunk segíteni?

Ellenőrző kód:

Biztonsági kód

AESCULUS kertészet - specialitásunk a kerti tavak

Hazai szaporítású vízinövények a termelőtől

Mindent a vízinövényekről
Vízinövény-termesztés

Vízninövényeink megvásárolhatók Budapest és az ország nagyobb kertészeti árudáiban. A termesztőtelepen csak nagykereskedelmi kiszolgálásra van lehetőség.

Kertészeti árudák figyelmébe: további viszonteladók jelentkezését várjuk!

Vízinövény-katalógus
Katalógusunkból tájékozódhat az általunk termesztett vízinövényekről, telepítési és gondozási igényeikről. Ha kerti tó építését tervezi, vagy új növényeket szeretne ültetni tavába, itt segítséget kaphat a kiválasztáshoz és az ültetéshez. Tudjon meg mindent a vízinövényekről!

Ültetési mélység szerinti böngészés

Írja be a keresett növény nevét, vagy nevének részletét:

Ugrás fel

AESCULUS kertészet: kertépítés, kertgondozás, tóépítés

REFERENCIÁINK HELYETTÜNK BESZÉLNEK

 • Az előző képen látható tó egy kétmedencés kerti tórendszer felső tava. A két tavat patak köti össze.
 • Sövényrészlet: a vegyes fa- és bokorsor tökéletesen eltakarja a kerítést. A színes bogyójú, szúrós tűztövis a madarak kedvence. (Családi ház, Óbuda)
 • A támfal anyagából épült a lépcső.
 • Egy jókora kerti tó, ami tulajdonképpen a telephely tüzivíztározója.
 • A terasz mellett épült terméskő támfal határolja a kiemelt ágyást. Ilyenkor gondoskodni kell lábazat szigeteléséről.

AESCULUS KERTÉSZET AJÁNLAT, RENDELÉSFELVÉTEL, KAPCSOLAT: Telefon: +36 20 981 6810 | e-mail: info@toepites.hu

Fejlesztette: SPEEDPC Informatika

© 2006-2013 Aesculus Kertészet | Minden jog fenntartva!